Skip to main content

Zprávy a novinky

  • Mirek OK1UVU

tak už se to pokazilo

Ukázka Hamspiritu hovoru OK2JHJ s Vláďou OK1MVV po 2 a 1/2 hodinách provozu od počátku celodenního záznamu ze dne 17.12.2020. Věřím, že tento hovor poslouchal i David OK1TBF VO a majitel uvedeného převaděče, protože Vláďu volal krátce potom z auta.

Neúplný výpis slov Jardy :

já nezávodím jako ten blbeček za naše peníze jak jsou ty zařízení, ten blbeček si říká operátor převaděče, ten který leze i na BBFko a tam pomlouvá lidi a ten darebák, je to dacan paroháč ani ty děcka nejsou jeho on to ví. Když ho slyšíš darebáka, já bych mu sebral všechny diplomy. Já jezdím jen PMR na závodní směrovku.

Co k tomu dodat ?

Jarda se jen pokouší zatlouct hřebík do rakve OK0BBF, stejně jako Tonda, když mu sedí dobrá kamarádka za krkem. Kamarádka je opice a navštěvuje jej asi po pěti kuželkách. Domluvy majitele OK0BBF nepomohly. Pokud mi někdo nevěří, mohu sponzorům poslat záznam. Je mi líto, že slušný provoz na OK0BBF vydržel pouhý jeden den. Samosebou, jindy pár dalších radioamatérů nedodržujících Hamspirit by se ještě našlo.

Jardo, Dlouhé Stráně jsou skvělá kóta, proč tam odsud nezávodíš, abys měl také diplomy ? Mám ji vyzkoušenu v mnoha spojeních na AL 501 ručku a anténu ZK 2 a to jsem tam šel z nejbližšího nádraží pěšky. Nikdo mě nevozil. Ta kóta nemá chybu. Dokonce ve srovnání se Suchým Vrchem nemá žádné rušení. Máš to asi stejně daleko jako já na Suchý Vrch.

Pokud závodíš jen na PMR na směrovou, jak říkáš závodní anténu, měl bys vědět, že pásmo 446 MHz už není v amatérském pásmu a tedy i pro Tebe , stejně jako pro ostatní platí stejná pravidla. Žádná směrovka pro PMR. Třeba si to přečte i některý pracovník ČTU a pojede se na Tebe podívat.

Chlubit se s tím na amatérském převaděči není zrovna dobrý nápad.

Co se týká že lezu i na BBFko, to je snad normální. Každý kdo dodržuje pravidla Hamspiritu může vysílat tam, kde je mu to umožněno Povolovacími Podmínkami.

A pomluvy ? Pokud řeknu že se tu někteří radioamatéři chovají jak hulváti, včetně vulgárních slov, nedodržují Hamspirit a základní pravidla slušnosti projevu, tak to tak asi bylo.

Také by radioamatéři neměli lhát, ne jako Ty. V úvodu tohoto článku a vícekrát na OK0F.

Zájemci si mohou přečíst článek, jak jsi sliboval na OK0F, že zařídíš čtyři další převaděče. Je to víc jak 5 let a skutek utekl. Ani tu trochu rozumu sis nekoupil, jak jsem Ti radil.

A pro všechny uživatele amatérských zařízení na Suchém Vrchu :

V každém případě dodržujte Hamspirit. Neargumentujte tím, že to ČTU nevadí. ČTU vadí pouze, nemáte-li platnou koncesi a neříkáte-li každých 10 minut značku. Třeba na Slovensku je, jak jsem informován, Hamspirit součástí Povolovacích Podmínek u nás ne. To je vše.

A nezáleží na tom, kdo přispívá a kdo se veze.

Já se v hlavní míře podílel na umístění převaděčů i opakovače Faltus na našem vysílacím středisku.

Moje podpora trvá jen po dobu, dokud se budete chovat slušně. Když už vám nějaké slovíčko ujede, měli byste se co nejdříve poslouchajícím omluvit. Pokud by podpora skončila, jak se o to pokoušel Jarda, tak majitelé u nás hostujících zařízení jen za náklady provozu, budou hledat jiné místo a to tvrdím, není jednoduché ani levné.

Trochu bych pochopil operátory opakovače Faltus, tam nemusí mít znalosti o Hamspiritu, ale v žádném případě netvrdím, že je nemají. Většinou je tam slušnější provoz jak na AMA převaděčích.

Ještě jednu radu : Když volá operátor pod vlivem alkoholu ( třeba Tonda i jiní ), nebo léků ( jako Jarda OK2JHJ ), není tedy zcela při smyslech, radím nenavazujte s ním spojení. Stačí mu jednou důrazně říci, ať to vypne a jde spát. Vícekrát ne , bude se snažit vás zatáhnout do hovoru a v tomto stavu si neuvědomuje co z něj padá, natož aby si na to vzpomněl druhý den. Dělají ostudu hlavně sobě a narušují i moji podporu pro dané zařízení a ta není nekonečná.